Radni sastanak u Pitomači

U sklopu radnog sastanka, obišli su radove na staroj zgradi škole i zgradi Centra za posjetitlje u Pitomači čija je prenamjena u tijeku. Nakon rekonstrukcije i opremanja planirano je zgradu škole koristiti za pružanje socijalnih usluga djeci, mladim te starijim osobama, dok bi se trenutna zgrada Centra za posjetitelje koristila za povećanje atraktivnosti, edukativnog kapaciteta i održivog upravljanja odredištima prirodne baštine.

 Projekt „Spektar“, vrijedan 8.049.674,37 kuna, za cilj ima unaprjeđenje socijalne infrastrukture kroz preuređenje i opremanje objekta radi provođenja procesa deinstitucionalizacije i procesa prevencije institucionalizacije i razvoja mreže izvaninstitucijskih usluga psihosocijalne podrške, pomoći u kući i rane intervencije i službe podrške u zajednici, kako bi se ranjivim skupinama u ovom slučaju djeci s teškoćama u razvoju, mladima i osobama treće životne dobi omogućila adekvatna podrška. Provedbom ovog projekta će se osigurati izvaninstitucijske usluge pomoću kojih će se smanjiti broj institucionalizirane djece i odraslih, budući da će im biti omogućene adekvatne usluge.  

Provedbom projekta „Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav“, ukupne vrijednosti 16.250.745,01 kuna, očuvat će se prirodna baština te bolje valorizirati i prezentirati razvoj turizma, potičući istodobno gospodarske aktivnost. Cilj projekta je doprinijeti uspostavi održivog korištenja prirodne baštine na području Virovitičko-podravske županije koji će kroz integraciju svih projektnih aktivnosti za cilj imati doprinos održivom društveno gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

Sastanku su prisustvovali predstavnici tvrtke DRAFT d.o.o. za poticanje gospodarskog razvoja, savjetovanje, zastupanje, turistička agencija i predstavnici Općine Pitomača.

Skip to content