Ravnatelj SAFU sudjelovao u panel raspravi tijekom Konferencije o ribarstvu

Konferenciju je otvorio predsjednik Vlade, Andrej Plenković, u pratnji potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića te ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijele Žalac i drugih visokih uzvanika.

Tijekom svog uvodnog obraćanja, predsjednik Vlade istaknuo je važnost ulaganja u razvoj sektora ribarstva. Također, istaknuo je kako „ribarstvo kao gospodarska grana i nematerijalno kulturno naslijeđe, ima velik značaj i za obalno i otočno stanovništvo. Ono danas zapošljava gotovo 12 tisuća ljudi, doprinosi sigurnosti opskrbe hranom i predstavlja jedan od ključnih čimbenika u sprječavanju depopulacije, osobito otočnih i obalnih zajednica.“ Naglasio je i kako će se tijekom konferencije raspravljati i o onome što je najvažnije za sadašnjost i budućnost hrvatskog ribarstva, a to je održivost.

Nakon uvodnog obraćanja, i službenog početka konferencije, u njenom radu sudjeluju predstavnici ministarstava i institucija nadležnih za more i ribarstvo, predstavnici ribarskog sektora i znanstvene zajednice.

U jednoj od panel rasprava tijekom konferencije, onoj na temu „Operativni program za pomorstvo i ribarstvo: programsko razdoblje 2014.-2020. i priprema za financijsku perspektivu 2021.-2027.“ sudjelovao je i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Tomislav Petric.

Tijekom panel rasprave, ravnatelj Petric, osvrnuo se, između ostalog, i na projekte čiju provedbu prati SAFU, a koji su vezani za poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa. Uz navedeno raspravljalo se i o provedba ESI fondova u RH u trenutnom programskom razdoblju kao i o konturama novog programskog razdoblja (2021.-2027. godina).

Skip to content