Ravnatelj Tomislav Petric za Glas Slavonije: Intervencijski plan za Baranju – provedeno je devet od 12 ugovora

Za Rome 87 kuća

– Zahvaljujući ovoj Vladi i Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU-a, možemo reći kako su se ulaganja povećala, a posebni značaj pokazan je kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem. Od početka ugovaranja Operativnog programa Konkurentnost i kohezija na području pet slavonskih županija SAFU je s korisnicima ugovorio 237 projekata, čija je ukupna vrijednost 5,4 milijarde kuna, od čega nepovratna sredstva iznose 4,2 milijarde kuna – kaže Tomislav Petric, ravnatelj SAFU-a, naglašavajući kako kvalitetnijem životu pridonose i Intervencijski planovi na području Belog Manastira, Darde i Vukovara. Izražava zadovoljstvo prošlogodišnjom realizacijom plana, podsjećajući kako je dovršena provedba projekata PEER centar, Prometni centar Beli Manastir i Uređenje prometne infrastrukture. Dodaje i rekonstrukciju nekoliko prometnih ulica, izgradnju kolnog prilaza novoobnovljenom društvenom domu u Branjinom Vrhu, kao i pješačko-biciklističku stazu u duljini oko 125 metara.

– Na zadovoljstvo svih izgrađen je i gradski bazen, za koji je planirana još nabava opreme za bazenski kompleks, uključujući nabavu ležaljki i suncobrana. Generalno, možemo reći kako je do sada završena provedba devet od 12 ugovora, a u provedbi su još dva ugovora koja završavaju tijekom 2022. i 2023. godine. Ako pogledamo ukupna ulaganja, Intervencijski plan Grada Belog Manastira i Darde iznosi 140,1 milijun kuna, a ugovoreno je 12 ugovora u vrijednosti nešto većoj od 157 milijuna kuna nepovratnih sredstava – navodi Petric.

Tijekom 2021. godine očekuje se daljnja provedba aktivnosti iz ugovora vezano uz Kuću baranjskog kulena, kuće u Romskom naselju te Gradski sportski park. Jedan od planova je realizacija izgradnje svih 87 kuća u Romskom naselju u Dardi. Dosad je 30 kuća sagrađeno i useljeno, na 25 kuća radovi su pri završetku i u skorije se vrijeme planira njihovo useljenje, a preostale 32 kuće planiraju se sagraditi do kraja ove godine – kaže Petric.

Sportski park

Dodaje kako će biti izgrađena i opremljena kuća Baranjskog kulena na površini od 1030 četvornih metara kao dvije odvojene građevine. Jedna će biti pogon za preradu mesa, a druga zgrada za prezentaciju proizvoda. Zasigurno najveći preostali projekt gradnja je novog stadiona.

– Završena je prva faza projekta Gradski sportski park, gradnja gradskog bazena. Druga je faza gradski stadion, tijekom koje će biti sagrađena multifunkcionalna zgrada sa svim potrebnim infrastrukturnim sadržajem, uključujući službene prostorije, dvoranu za sastanke i druženje, sobe za sportaše i ostale popratne i nužne sadržaje. Tribine imaju kapacitet 602 sjedeća mjesta, od čega su 422 natkrivena, a od sportskih sadržaja planira se urediti glavni nogometni teren te niz pratećih sadržaja. U tijeku je priprema dokumentacije za postupak nabave radova – objašnjava Petric.

U SAFU-u još očekuju podnošenje novih projektnih prijava za projekte Uređenje Šećeranskog jezera, Izgradnja skladišnih kapaciteta, Učenički dom Beli Manastir te Uređenje prostora Umjetničke škole Beli Manastir.

Izvor: glas-slavonije.hr

Skip to content