SAFU na biciklijadi "Putem EU projekata" u Osijeku

Biciklijada je okupila je 200-tinjak biciklista, među kojima je i SAFU imao predstavnika, koji su vozili rutom dugom 12,39 kilometara, dok je cjelokupan informativno-zabavni program trajao je od 9 do 14 sati. Ruta je obuhvatila 7 mjesta na kojima se trenutačno radi na velikim EU projektima: Tvrđa – Promenada – Bolnica – Kampus – Vukovarska – Crveni fićo – Vukovarska do Stepinčeve – Kralja Zvonimira do Doma Zdravlja – Europske avenije do trga – Pejačevića – Strossmayerova -Hrvatske Vode – Promenada – Vodenica – Cestovni most – Tvrđa.

Voditelj odsjeka za sport Grada Osijeka Darko Dumančić istaknuo je zadovoljstvo velikim odzivom sugrađana koji su očigledno veliki zaljubljenici u bicikle: \”U sklopu tzv. FEBIRE-a u organizaciji županijskog Saveza sportske rekreacije i Grada Osijeka je i ova biciklijada koja prolazi ulicama grada Osijeka, ali kroz točke i rutom uz koju se nalaze objekti koji se financiraju u suradnji Grada i Europskih projekata, a mi kao sportaši i rekreativci smo sretni što imamo ovakav poticaj koji će naš Osijek učiniti još ljepšim i podići kvalitetu života pa tako i sporta.\”

U ime Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU na biciklijadi je sudjelovao državni tajnik Velimir Žunac: \”Drago nam je da i mi iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije možemo participirati ovom krasno događanja u prekrasnom gradu Osijeku. Republika Hrvatska ima na raspolaganju 10,7 milijardi eura u ovoj financijskoj perspektivi 2014. – 2020., a prije tri godine smo bili na 7,3 milijardi kuna ugovorenosti, dakle manje od milijarde eura. Sad smo premašili 8 milijardi eura, dakle preko 58 milijardi kuna što znači da je osam puta narasla ugovorenost. To je zaista veliki rezultat, a svjedoči o tomu da ćemo mi u cijeloj ovoj perspektivi gledati iskoristiti maksimalno što imamo na raspolaganju i da ćemo, ne samo u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, nego u cijeloj Hrvatskoj podignuti kvalitete i standarde života naših ljudi. Zaista smo sretni što europski fondovi mijenjaju Hrvatsku nabolje.\”

Izvor: https://radio.hrt.hr/radio-osijek/

\"Biciklisti

Skip to content