SAFU sudjeluje na Tjednu karijera Sveučilišta Sjever

U Varaždinu je otvoren Tjedan karijera UNIN Connect Week Sveučilišta Sjever s ciljem spajanja studenata Sveučilišta i potencijalnih poslodavaca.

Tjedan karijera na Sveučilištu Sjever održava se od ponedjeljka, 13. do petka, 17. svibnja 2024. godine u Sveučilišnom centru Varaždin i Sveučilišnom centru Koprivnica, a sudjeluje gotovo 200 tvrtki i ustanova. Prepoznat je kao jedinstven događaj na kojem poslodavci, među kojima i SAFU, upoznaju studente, svoje buduće kadrove, a studenti ostvaruju izravnu suradnju s budućim poslodavcima od kojih mogu doznati kako pronaći svoje mjesto na tržištu rada. Pripremljen je i niz panel rasprava koje povezuju gospodarstvo i visoko obrazovanje.

Nakon službenog dijela otvorenja, organizirana je panel rasprava „Zelena i digitalna tranzicija u funkciji jačanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva“. Također, uoči otvaranja je potpisan Ugovor o radovima na objektima novog kampusa Sveučilišta Sjever u vrijednosti 4,5 milijuna eura Planirana je rekonstrukcija i prenamjena dviju zgrada na lokaciji bivše vojarne 7. gardijske brigade Puma u Optujskoj ulici u Varaždinu, u nazočiosti ministra gospodarstva i održivog razvoja Damira Habijana i župana Anđelka Stričaka.

Sveučilište Sjever je visokoškolska ustanova za obrazovanje i osposobljavanje kadrova iz područja prirodnih, tehničkih, društvenih i interdisciplinarnih znanosti te umjetničkog područja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj, ali i šire koja djeluje u dva sveučilišna centra, u Varaždinu i Koprivnici. Na Sveučilištu Sjever studira više od 5.500 studenata na 31 studijskom programu na svim razinama koji su nakon završetka svojeg obrazovanja izuzetno traženi stručnjaci na tržištu rada.

Skip to content