SIMORA proglašena najboljom europskom razvojnom agencijom

Prema riječima direktora SIMORA-e Marija Čelana, „Europsko udruženje razvojnih agencija nas je o odabiru obavijestilo i uskoro očekujemo poziv za preuzimanje nagrade. Već smo 2017. godine bili u top 5 europskih razvojnih agencija, ali 1. mjesto nam je zaista odlična vijest!\”.

Razvojna agencija SIMORA prepoznata je od strane žirija jer poboljšava život u Sisačko-moslavačkoj županiji, te je uz pomoć brojnih projekata iz područja poduzetništva, ruralnog razvoja, strateškog planiranja, socijalnih fondova i EU fondova ostvarila 217 novih radnih mjesta, a preko 1000 ih je u našoj županiji očuvala. Posebno je istaknut koncept načina kako razviti regiju i kako zapošljavati osobe mlađe životne dobi, kako ih educirati da znaju izrađivati videoigre, mentorirati im da što lakše uplove u poduzetničke vode, osigurati potporu njihovim start-upovima i omogućiti im da koriste vrhunski opremljene prostore i opremu u poduzetničkom inkubatoru PISMO. „Becoming gaming expert-capacities upskilling“ naziv je prakse koja je nagrađena zahvaljujući SIMORA-i, a zaživjela je ujedinivši različite sudionike od politika sa svih nivoa do različitih načina financiranja, te u konačnici rezultirala otvorenjem 36 start up-ova te riješila problem zapošljavanja mladih u specializiranoj i najbrže rastućoj industriji – gaming industriji.

Ovom prilikom pohvaljujem i sve naše djelanike koji rade na svim našim projektima, ali i ministarstvima te javnim tijelima sa državne, regionalne i lokalne razine bez kojih naši projekti nebi bili mogući. Posebno se zahvaljujem i svim našim klijentima i partnerima što su nas prepoznali. Veliko je priznanje dobiti status „najbolje europske razvojne agencije“ tim više što smo prva agencija iz Hrvatske koja je uspjela dobiti ovu titulu. 2020. godina nam je donijela jako puno napisanih i odobrenih projekata, a ova nagrada samo je kruna cijeloga rada SIMORA-e koja ove godini slavi i 15 godina postojanja.\”, izjavio je direktor Mario Čelan.

Nagrada EURADA-e je prestižna jer se ne dodjeljuje samo članovima udruženja već u obzir dolaze i sve druge razvojne agencije sa sjedištem u Europi. Uz to što su najbolja europska razvojna agencija u 2020. godini, SIMORA ima i priznanje za najbolji hrvatski EU projekt, poduzetnički inkubator PISMO.

Izvor: SIMORA Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije

Skip to content