Slatina: Otvorena Poduzetnička zona Trnovača

Iz programa Phare 2005 bespovratno je dodijeljeno 873.736 eura, što je 45 posto ukupne vrijednosti projekta, dok je ostatak sredstava osiguralo Ministarstva gospodarstva i Grad Slatina.

Projektom je izgrađeno 2,65 km prometnica, 900 metara biciklističkih staza, 2 km nogostupa, te 2,57 km vodovodne mreže  i 2,45 km kanalizacijske mreže.

„Lani  u ovo vrijeme još se nisu  niti nazirali radovi, a samo su rijetki vjerovali da će u roku od sedam  mjeseci na ovome mjestu biti izgrađena nova, suvremena poduzetnička  zona Trnovača.  Slatina je jedan od sedam gradova u Hrvatskoj u  kojima su slični projekti financirani iz PHARE programa, a prva  koja je u cijelosti završila projekt i za njega dobila uporabnu dozvolu” rekao je gradonačelnik Slatine, Ivan Roštaš.

Radovi na izgradnji Trnovače započeli su u svibnju prošle godine, a okončani  su početkom ove godine. Poduzetnička zona Trnovača smještena je unutar građevinskog obuhvata u gospodarskoj zoni  te je prometno povezana s glavnim prometnim pravcima.

Izgradnjom Poduzetničke zone Trnovača omogućeno je otvaranje novih poslovnih i proizvodnih kapaciteta, te su stvarani uvjeti za novo zapošljavanje. U dogledno vrijeme očekuje se zapošljavanje oko 180 radnika.

Gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš na svečanom otvaranju najavio je ulagače, koji će na Trnovači pokrenuti prvu fazu izgradnje laboratorija za proizvodnju sadnica mischantusa, a koja će se nastaviti izgradnjom pogona za proizvodnju sintetskog bio dizela.

Skip to content