SRCE unaprijedilo računalnu infrastrukturu uz pomoć EU fondova

Cilj ovog projekta je doprinijeti rastu i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća i hrvatskog gospodarstva osiguranjem potrebne infrastrukture u području naprednog računarstva.  Takva infrastrukura od interesa je poduzećima koja svoje djelovanje i razvoj temelje na znanju i primjeni najnovijih tehnologija. Projekt je namijenjen proširenju Hrvatske nacionalne grid infrastrukture (engl. Croatian National Grid infrastructure, CRO NGI) čiji je koordinator Srce. CRO NGI je zajednički resurs znanstvene i akademske zajednice i predstavlja temeljnu infrastrukturu za znanstvena istraživanja, primjenu novih tehnologija i povezivanje Hrvatske i hrvatskih znanstvenika u europski istraživački (ERA) i visokoobrazovni (EHEA) prostor (http://www.cro-ngi.hr/).

U okviru ovog projekta pripremljena je i trodnevna korisnička radionica o programiranju na grafičkim procesorima, koja će se održati na Srcu od 30. siječnja do 1. veljače. Radionica će se prema potrebi ponavljati i u idućem razdoblju.

Na završnoj svečanosti predstavljanja projekta bila je pokazana nova oprema i njezine mogućnosti te važnost integracije takvih resursa u CRO NGI.

Skip to content