Suradnja Hrvatske i Poljske – predstavljen novi twinning light projekt

ZAGREB, 16. listopada 2009. (Hina) – U Ministarstvu financija obilježen je službeni početak twinning light projekta “Jačanje administrativne sposobnosti za primjenu pravila iz područja vlastitih sredstava EU”, vrijednog 250 tisuća eura.

Projekt će trajati šest mjeseci, financira se uz potporu EU iz IPA 2007., korisnik projekta je Ministarstvo financija, a partner u projektu Ministarstvo financija Republike Poljske.

Voditelj sektora za makroekonomske analize i planiranja Ministarstva financija Stanko Kršlović je istaknuo kako ovaj twinning light projekt predstavlja ključni korak prema ostvarivanju hrvatskih obveza u cilju potpune harmonizacije zakonodavstvenog i institucionalnog okvira sa pravnom stečevinom EU.

Cilj projekta je uspostava učinkovitog sustava vlastitih sredstava u Hrvatskoj koji će omogućiti ispravno izračunavanje, prognoziranje, obračunavanje, prikupljanje, plaćanje, kontrolu i izvještavanje o vlastitim sredstvima EU-a.

Projekt se sastoji od tri glavne komponente – razvoja zakonodavnog i institucionalnog okvira, definiranja procedura i modela za sustav administriranja vlastitih sredstava EU i razvoj ljudskih potencijala.

Projekt je, kako je istaknuto, od velikog interesa za Hrvatsku u okviru procesa pristupanja EU, odnosno u okviru ispunjavanja obveza iz poglavlja 33 – Financijske i proračunske odredbe.

(Hina)

Skip to content