Sv. Martin na Muri: predstavljen projekt E-zapošljavanje

Projekt je namijenjen poslodavcima i onima koji traže posao u pograničnom području Pomurja u Sloveniji i Varaždinske županije. Svrha projekta jest uspostavljanje web stranice na kojoj će biti dostupni podaci o nezaposlenima i potrebama za radnom snagom u navedenim područjima. Tako je u prvoj fazi projekta anketirano oko 800 poslodavaca i nezaposlenih s cijelog projektnog područja. Preko 80 posto anketiranih podržalo je projekt i potrebu za prekograničnim višejezičnim portalom koji bi na jednom mjestu objedinio sve institucije prisutne na tržištu rada. Poslodavci su svjesni da im takav portal može pomoći u zajedničkoj pripremi za sudjelovanje na tržištu rada EU i doprinijeti većoj fleksibilnosti i konkurentnosti radne snage na pograničnom području.

„Prije 10-ak godina imali smo 30-ak zaposlenih, a danas ih imamo 500-tinjak. Ovog trenutka nedostaju nam kvalitetni kvalificirani kadrovi. Snažan razvoj i širenje naše gospodarske zone otvara nova radna mjesta, zbog čega ćemo morati uvoziti radnu snagu iz Mađarske i Slovenije, a možda i s drugih područja. Zadovoljan sam što se uspostavlja ova mreža uvida u tržište rada kojom će nezaposleni naći ono žele, a poslodavci ono što trebaju”, rekao je Franjo Makovec, načelnik općine Sv.Martin na Muri na predstavljanju projekta. 

Nastavkom projekta kroz sufinanciranje iz programa IPA, predviđena je eksperimentalna faza u kojoj bi zaživio e-portal kao središnje mjesto susreta poslodavaca i tražitelja zaposlenja u regiji Sjeverozapadne Hrvatske i Pomurja. Informacije o portalu bit će dostupne u zavodima za zapošljavanje i obrtničkim udrugama.

Projekt E-zapošljavanje provodi se u suradnji s partnerima iz općine Sv. Martin na Muri i Obrtničke komore Međimurja te partnerima iz Slovenije: Zavod za unapređenje socijalno-ekonomskog razvoja „VIHAR” Gornja Radgona, Općinska obrtnička komora Ljutomer, Općina Gornja Radgona, Općina Razkrižje, Zavod Republike Slovenije za zapošljavanje, područna služba zavoda za zapošljavanje Murska Sobota. 

Skip to content