Svečano otvoren Poduzetnički inkubator Verzi u Buzetu

Ministrica Tramišak čestitala je Gradu Buzetu na realizaciji značajnog projekta pomoću kojeg će poduzetnici pronaći svoje mjesto za poslovanje i razvijati nove poslovne ideje. „Poruka koju želim danas poslati je da moramo što više fokusa i sredstava usmjeriti upravo malim i srednjim poduzetnicima te kompletnom razvoju gospodarstva“, kazala je Tramišak.

 „Na razini cijele Republike Hrvatske iz fondova EU je u ovom razdoblju ugovoreno gotovo 4600 projekata iz područja jačanja poslovne konkurentnosti vrijednih ukupno 9,4 milijardi kuna, od čega se čak 4,3 milijarde kuna odnosi na dodijeljena bespovratna EU sredstva“, poručila je ministrica Tramišak osvrnuvši se i na novu financijsku perspektivu 2021.-2027.

Prema riječima Tramišak, u nadolazećem razdoblju čekaju nas izvrsne nove prilike, više potpora za gospodarstvenike s obzirom na novu Kartu regionalnih potpora za poduzetnike koja je stupila na snagu s 1. siječnja ove godine.

Zadovoljstvo otvaranjem Poduzetničkog inkubatora iskazao je i gradonačelnik Kajin te istaknuo kako se zahvaljujući projektu nastavlja i revitalizacija starogradske jezgre.
„Mali centar za potporu poduzetništvu u rekonstruiranoj i prenamijenjenoj baroknoj palači s grbom obitelji Verzi, namijenjen je novoosnovanim poduzećima i obrtima te onima do tri godine poslovanja. Poduzetnički inkubator sastoji se od šest zasebnih uredskih poslovnih prostora i šest do osam boks ureda te jedne polivalentne dvorane i pratećih sadržaja, sveukupno 487 četvorna metra korisne površine“, rekao je Kajin.

Projekt je financiran iz poziva „Razvoj poslovne infrastrukture“ u okviru kojega je ukupno ugovoreno 47 projekata vrijednih 618 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Ispred SAFU-a na svečanom otvorenju su sudjelovali Ines Bakić i Josip Đerek iz Ureda za kontrolu provedbe projekata.

Skip to content