Svečano otvoren projekt "Uvođenje i razvoj sustava praćenja i nadzora e-trgovine u PU RH" (CRO e-com)

Ovaj Twinning light projekt omogućit će poboljšanje i razvoj funkcije nadzora u Poreznoj upravi Republike Hrvatske kroz uvođenje sustava praćenja i nadzora e-trgovine, uspostavu organizacijske strukture, pripremu i izradu metodologija i priručnika za praćenje i nadzor e-trgovine te obuku inspektora za praćenje i nadzor e-trgovine uz uporabu specijaliziranih alata.
 
Nazočnima su se obratili Prvi savjetnik Veleposlanstva Republike Francuske, gosp. Vincent Dalmais, gđa Sylvie Perroudon-Ragot, zamjenica voditelja u Odjelu za međunarodnu suradnju, Generalni direktorat za javne financije, Ana Galušić, voditeljica projekta ispred Porezne uprave RH te pomoćnik ministra, ravnatelj Porezne uprave RH gosp. Zdravko Zrinušić.
 
-Jedan od strateških ciljeva Porezne uprave RH za razdoblje 2016.-2020. godine, između ostaloga, je i zaštita društva i financijskih interesa Republike Hrvatske i Europske unije, brigom za dosljednu primjenu poreznih propisa i poduzimanje mjera radi otkrivanja, sprječavanja i suzbijanja poreznih utaja i prijevara. Jedna od aktivnosti kroz koju se planira postići navedeni cilj je i stalno poboljšanje postupaka nadzora kroz primjenu računalnih alata za e-nadzor i e-trgovinu te kroz objektivan odabir poreznih obveznika za nadzor kroz sustav upravljanja rizicima – istaknuo je Zdravko Zrinušić.
                                                                                                      
Ovaj projekt financira Europska unija te će biti proveden unutar 6 mjeseci.
Skip to content