Novoobnovljena zgrada Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod svečano otvorena

U Slavonskom Brodu je svečano otvorena novoobnovljena zgrada Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod u sklopu završne konferencije projekta „Senior Club“, vrijednog gotovo 2 milijuna eura, čiji krajnji cilj je podrška i pomoć starijim sugrađanima za aktivniji život te poboljšanje pristupa izvaninstitucionalnim uslugama ranjivim skupinama s područja Brodsko-posavske županije.

O važnosti projekta kao primjeru dobre prakse, sufinanciranom iz fondova EU, govorio je ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Dragan Jelić. 

“Sretan i ponosan što sam danas u svom rodnom gradu otvorio obnovljenu zgradu Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod  kojem još jednom čestitam na uspješnoj realizaciji projekta koji će zlata vrijediti našoj zlatnoj generaciji! Projekti kojima ulažemo u socijalno uključivanje i zdravlje omogućavaju starijim generacijama kvalitetniju svakodnevnicu kroz druženja, različite sadržaje, od pravne i zdravstvene pomoći do informatičkih radionica te brojnih sportskih aktivnosti, a takvih je projekata na stotine diljem Lijepe naše. Hrvatski Crveni križ je, kroz 11 ugovorenih projekata na području RH u sklopu OPKK, vrlo uspješno koristio dosadašnja raspoloživa europska sredstva te sam siguran da na tome neće stati”, istaknuo je Jelić.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod i idejna začetnica cjelokupnoga projekta Mirjana Matanović je zahvalila svima koji su pomogli u ostvarenju projekta.

“Zajedničkim snagama uspjeli smo prebroditi izazove i useliti u novoobnovljenih i opremljenih 1000 m² doma Crvenog križa Slavonski Brod. Snovi postaju stvarnost realiziranjem projekta Senior club. Zaista, kad se složna srca slože, sve se može. Provedba projekta Senior club dokaz je tog zajedništva i suradnje”, istaknula je Matanović.

U obnovljenim prostorima Doma Crvenog križa pružat će se usluge Dnevnog boravka za starije osobe, na taj način pridonijeti procesu deinstitucionalizacije starih i nemoćnih stanovnika Brodsko-posavske županije te im osigurati sportske programe, predavanja, pravnu i psihosocijalnu pomoć, informatičke, kulturno-umjetničke radionice, sukladno njihovim potrebama i željama.

Skip to content