Svečano uručeni ugovori za pet projekata Regionalnih centara kompetentnosti

Ugovore za projekte korisnicima, srednjim strukovnim školama, su dodijelili predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU Nikolina Klaić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric.

Radi se o projektima čija je ukupna vrijednost preko 166 milijuna kuna od čega je 150 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Realizacijom ovih pet projekata koji će se provoditi na području Bjelovarsko-bilogorske, Osječko-baranjske, Varaždinske i Međimurske županije organizirat će se edukacije i stručna usavršavanja, nabavljati najsuvremenija oprema, rekonstruirati i adaptirati prostori, laboratoriji i radionice u srednjim školama te time stvoriti prostorni i tehnički uvjeti za teorijsku i praktičnu nastavu za učenike i nastavnike srednjih strukovnih škola. Osim aktivnosti ulaganja u infrastrukturu i opremanja strukovnih srednjih škola koje se provode u okviru ovih projekata, veliki je naglasak stavljen upravo na njihovu ulogu u razvoju gospodarstva.

Dosad je u okviru Poziva uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, za koji raspoloživa alokacija iznosi nešto više od 563 milijuna kuna bespovratnih sredstava, ugovoreno 10 projekata čija je ukupna vrijednost veća od 308 milijuna kuna, od čega je 284,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Izvor fotografije: https://vlada.gov.hr/ 

Skip to content