Svečano zatvoren projekt ‘SMEPASS – Promocija i pružanje savjetodavnih usluga"

Vrijednost  SMEPASS projekta koji je trajao 20 mjeseci  2.788,240  €., Ukupno je sudjelovalo 200 odabranih tvrtki, u suradnji sa 74  poslovna savjetnika, većinom iz Hrvatske. 3500 radnih dana posvećeno je pružanju usluga poslovnog savjetovanja u području marketinga i upravljanja kvalitetom, individualno prilagođenih svakoj od uključenih tvrtki. Veliki broj tvrtki, koje dolaze iz gotovo svih sektora, od prerade drva i metala, tekstila, kozmetike, prehrambenih proizvoda iz organskog uzgoja, do širokog spektra usluga i softwera, nikada nisu koristile usluge poslovnog savjetovanja.

Kvalitetne konzultantske usluge učiniti dostupnima malom i srednjem poduzetništvu u cilju povećanja njihove konkurentnosti bila je motivacija za uključivanje u ovaj vrijedan projekt. U projekt smo uključili i mikro poduzeća, jer ona predstavljaju značajan udio u hrvatskom gospodarstvu i ne smijemo ih zanemariti. Poduzetnicima su ponuđene besplatne savjetodavne usluge kako bi iste promovirale te kako bi subjekti malog gospodarstva unaprijedili svoje poslovanje.

Projekt SMEPASS je financiran u sklopu IPA programa Europske Unije za podizanje regionalne konkurentnosti, a pokrenut je u prosincu 2010. godine s ciljem jačanja konkurentnosti  malog i srednjeg poduzetništva u Republici Hrvatskoj kroz promociju i pružanje usluga poslovnog savjetovanja  poduzetnicima iz  područja marketinga, razvoja proizvoda i upravljanje kvalitetom.

Za više informacija: www.minpo.hr

Skip to content