Svečanost zatvaranja IPA 2012 twinning projekta: "Jačanje integriteta javnog sektora"

Tijekom 15-mjesečne provedbe Projekta, u suradnji sa zaposlenicima javne uprave izrađen je i sveobuhvatan program izobrazbe za etičke povjerenike i ostale zaposlenike javne uprave. Navedenom programu izobrazbe na temu primjene etičkih standarda u svakodnevnom radu prisustvovao je veliki broj dužnosnika i rukovoditelja iz raznih tijela javne uprave, a iste su provodili stručnjaci iz Finske i Francuske. Zbog velikog interesa tijela javne uprave slični programi izobrazbe, ovaj put s nacionalnim predavačima čije su predavačke vještine osnažene tijekom projektne provedbe,  provodit će se i u budućnosti.

Nadalje, u okviru projekta proveden je i niz promidžbenih aktivnosti s ciljem podizanja svijesti građana i zaposlenika javne uprave o potrebi poštivanja načela etičnog ponašanja, posebno zbog sprječavanja sukoba interesa, korupcije te ostalih vrsta neetičnog postupanja u obavljanju svakodnevnih poslova. Također, izrađen je novi vizualni identitet kampanje „Tu smo zbog Vas“ te animirani video koji je objavljen u nacionalnim medijima u studenom 2017.

Uzvanicima je dobrodošlicu izrazio ministar uprave Republike Hrvatske g. Lovro Kuščević, a uz druge uvažene govornike nazočnima su se obratili veleposlanik Republike Finske u Republici Hrvatskoj Nj.E. g. Risto Piipponen, veleposlanik Republike Francuske Nj.E. g. Philippe Meunier, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekta Europske unije g. Tomislav Petric te pomoćnik ministra uprave g. Mladen Nakić.

Slika preuzeta s poveznice: https://uprava.gov.hr/

Skip to content