Tisuće građana diljem Hrvatske posjetilo EU projekte na Danima otvorenih vrata!

Cilj održavanja „Dana otvorenih vrata EU projekata“ bio je predstaviti svim posjetiteljima projekte koji su svojom uspješnom provedbom dali doprinos razvoju lokalnih zajednica u područjima kao što su energetika, istraživanje i razvoj, kultura, obrazovanje, poduzetništvo, promet, zaštita okoliša, ruralni razvoj, socijalna uključenost, turizam, zdravlje i mnoga druga.
 
Na Dan Europe 9. svibnja svi koji su se našli na Europskom trgu imali su priliku čuti i vidjeti mnogo zanimljivosti vezanih uz EU fondove te dobiti prigodne poklone. Raznovrsna događanja taj dan na Trgu Europe u Zagrebu posjetili su i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao i drugi ministri u Vladi RH te visoki uzvanici i dužnosnici.

Posebna pažnja posvećena je mladima koji su se 12. svibnja u velikom broju okupili na konferenciji „EU za mlade“, kako bi saznali nešto više o mogućnostima studentskih razmjena, volontiranja, stažiranja i zapošljavanja uz potporu programa i sredstava Europske unije, ali i iskustva vršnjaka i mladih poduzetnika koji su uspješno realizirali svoje projektne ideje uz pomoć EU sredstava.
 
U subotu 13. svibnja građani su imali još jednu priliku upoznati se s EU fondovima i saznati sve o mogućnostima financiranja projekata EU sredstvima od zaposlenika Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. U suradnji uspješnim korisnikom EU sredstava – Zoološkim vrtom grada Zagreba, za posjetitelje su osigurani promotivni materijali, kao i besplatne ulaznice za ulazak u Zoološki vrt.

Izvor: www.strukturnifondovi.hr

Skip to content