Ravnatelju Tomislavu Petricu Zlatna plaketa za izniman doprinos u razvoju gospodarstva i provedbi projekata

CERTIFIKAT POSLODAVAC PARTNER

Sljedeća profesionalna postaja bila je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU gdje dolazi na mjesto glavnog savjetnika 2016. godine, a potom postaje i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije odnosno SAFU-a, gdje je i danas.

Za vrijeme prvog mandata, tijekom protekle četiri godine Petric je uspješno predvodio Središnju agenciju u obavljanju delegiranih aktivnosti u okviru sustava upravljanja programima i projektima koji se u Republici Hrvatskoj financiraju iz proračuna Europske unije. Također, pod njegovima vodstvom Središnja agencija je 2019. godine dobila certifikat Poslodavac partner i time postala prva državna agencija s tim prestižnim certifikatom kao dokazom izvrsnosti u segmentu upravljanja zaposlenicima.

RAZVOJ SLAVONIJE

Uz nesebičnu potporu ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica razvija se i grad Virovitica, a samim time i Virovitičko-podravska županija, te se uspješno prijavljuju i provode projekti od kojih se posebno izdvajaju: Projekt „5 do 12 za Dvorac“, Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica, Izgradnja novog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane, izgradnja komunalne infrastrukture u Zoni Antunovac, izgradnja Viroexpo hale, izgradnja studentskog doma, TIC i brojni drugi.

– Nekoliko je projekata koje bih izdvojio, Drvni centar kompetencija, Tehnološko-inovacijski centar, Studentski dom, Dvorac Pejačević…, zapravo to su svi oni projekti koji doprinose gospodarstvu. Zbog toga mi je i ova nagrada posebna jer se odnosi na doprinos gospodarstvu i jer smatram da mi, osobito u Slavoniji, moramo staviti gospodarstvo na prvo mjesto kako bismo stigli drugi dio zemlje koji je malo razvijeniji od nas ako želimo biti konkurentni i očuvati naš grad i županiju – zaključio je Petric.

izvor: www.icv.hr

Skip to content