U Benkovcu dodijeljeni ugovori za devet novih projekata

Ukupna vrijednost dodijeljenih ugovora koji će se provoditi na području Zadarske županije iznosi gotovo 160 milijuna kuna, od čega je 128,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U okviru poziva za provedbu Intervencijskog plana Grada Benkovca ugovorili su se projekti rekonstrukcije i revitalizacije zgrade Doma kulture Benkovac i izgradnje te rekonstrukcije cesta na području grada Benkovca (izgradnja Ulice Antuna Mihanovića, rekonstrukcija djela lokalne ceste L63125, odnosno rekonstrukcija Ulice Stjepana Radića, Ulice don Mate Klarića, Ulice knezova Šubića Bribirskih i dijela Šetališta kneza Branimira, izgradnja Ulice kralja Dmitra Zvonimira, Velebitske ulice te prometnice Miranje – kamenolom Somar) čime će se povećati sigurna mobilnost stanovništva.

Osim projekata iz Intervencijskog plana, ugovoreno je i pet novih projekata iz poziva za razvoj poduzetništva na području Grada Benkovca. Realizacijom tih projekata ulaže se u nabavu nove opreme, unaprjeđenje poslovanja i konkurentnosti benkovačkih poduzetnika, ali i u očuvanje postojećih i stvaranje novih radnih mjesta za građane Benkovca.

Ostala su dva dodijeljena ugovora vezana za unaprjeđenje infrastrukture srednjih strukovnih škola (Strukovna škola Vice Vlatkovića u Zadru i Medicinska škola Ante Kuzmanića – Zadar) kao regionalnih centra kompetentnosti u sektoru strojarstva i zdravstva.

Skip to content