U Benkovcu potpisan ugovor za projekt ,,1RP2 – Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre, 2. faza”

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Bulić je istaknuo važnost projekta za njihov grad: „Kroz ovaj projekt ćemo riješiti dvije zgrade na Kaštelu za socijalno stanovanje i vanjsku pozornicu za naše udruge, naše mlade i za kulturni život. Treći dio projekta bit će Centar za nacionalne manjine koji ćemo napraviti na istočnome izlazu iz grada.“

Ministrica Tramišak rekla je kako se potpisivanjem ugovora ulaže u Grad Benkovac kroz integrirana ulaganja – pilot područja malih gradova u svrhu demografske, gospodarske i socijalne regeneracije područja koja su bila pogođena ratom. 

„Vi ste bili među pet pilot područja u razdoblju 2014.-2020. te vidimo uspješnu realizaciju tih vrijednih projekata iz europskih sredstava, prepoznali ste mogućnosti koje se nude“, izjavila je ministrica.

Posebno zadovoljstvo resorna ministrica izrazila je, kako kaže, što ovim ugovorom Benkovac razmišlja o zadržavanju mladih obitelji u gradu, posebno putem izgradnje dvanaest stambenih jedinica kojima će se omogućiti podizanje standarda i kvalitete života onim skupinama u društvu koje su u riziku od siromaštva, ali i otvoriti mogućnosti privlačenja stručnih kadrova deficitarnih zanimanja u gradu kako bi kvalitetnije pružali javne, društvene, socijalne i obrazovne usluge.

Najavljeno je i kako će se kroz novo programsko razdoblje 2021.-2027., obuhvatiti i Grad Benkovac, ali i sva ostala potpomognuta područja s mogućnošću javljanja na ciljane pozive.  

Na području Zadarske županije SAFU je s korisnicima dosad ugovorio 73 projekta ukupne vrijednosti 1,2 milijarde kuna, dok je na području Grada Benkovca dosad ugovoreno 38 projekata ukupne vrijednosti 138,4 milijuna kuna.

Izvor: MRRFEU

Skip to content