U Karlovcu uručena četiri ugovora za projekte vrijedne 200 milijuna kuna

Ministrica Tramišak rekla je da su u Karlovcu i Karlovačkoj županiji do sada realizirani projekti vrijedni ukupno tri milijarde kuna, te kako ne sumnja da će u suradnji s Vladom RH i Europskom unijom započeti i realizirati još mnoge projekte.

Premijer Plenković tom je prigodom rekao da je dodjela ovih sredstava vezana na vladinu politiku ravnomjernog regionalnog razvoja, snažne podrške svim županijama i gradovima u jačanju infrastrukture i alociranju sredstava iz europskih omotnica i državnoga proračuna.

Uručeni su ugovori za slijedeće projekte:

Projekt „Revitalizacija dijela vrelovoda centralnog toplinskog sustava u Karlovcu“, korisnika Gradska Toplana d.o.o. za proizvodnju i distribuciju toplinske energije. Projekt revitalizacije vrelovodne mreže u Karlovcu, na koju je priključeno oko 8.000 potrošača (kućanstva, poslovni prostori, škole, dječji vrtići, starački domovi, domovi zdravlja i slično). Ukupna duljina vrelovodne mreže iznosi 21,8 km trase, dok se projektne aktivnosti planiraju provesti u roku dvije godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 133,8 milijuna kuna, od čega je 103,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Projekt izgradnje i opremanje poduzetničkog centra „Nikola Tesla Poduzetnički centar“, korisnik projekta je Karlovačka županija, s partnerima Gimnazija Karlovac, Poduzetnička zona Korana d.o.o. i Grad Karlovac. Lokacija novog objekta prostire se na ukupno 4,500 m2, na mjestu stare stambene zgrade koja se nalazi unutar kulturno-povijesne cjeline. Objekt je trenutno u fazi visoki Roh Bau te je u postupku izrada nacrta Dokumentacije o nabavi za opremanje Centra i izrada nacrta Dokumentacije o nabavi za izgradnju parkirališta. Rok za provedbu projekta je do kraja 2023. godine. Projekt je vrijedan 32 milijuna kuna, dok bespovratna sredstva iznose 23,2 mililjuna kuna.

Projekt „ITU – Obnova brownfield lokacije nekadašnjeg kina Edison“, korisnika Grad Karlovac, obnovit će se  brownfield lokacije i zgrade nekadašnjeg kina Edison (zaštićena kao nepokretno kulturno dobro), smještene u najužem središtu Karlovca, ukupne površine 2.150 m2 te se stavlja u funkciju razvoja integrirane turističke ponude Grada Karlovca. Završetak provedbe planiran je za dvije godine. Ukupna vrijednost projekta je 25,8 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstava iznose 21,9 milijuna kuna.

Projekt „ITU Revitalizacija nekadašnjeg kina Edison u funkciji pokretanja integriranih turističkih programa u gradu Karlovcu“ korisnika Grad Karlovac, s partnerima Gradsko kazalište Zorin dom, Turistička zajednica grada Karlovca i Kinoklub Karlovac. Cilj projekta je opremanje i uspostavljanje kulturnih i turističkih sadržaja u revitaliziranom objektu nekadašnjeg kina Edison kako bi novo opremljeni objekt bivšeg kina Edison postane središtem festivalskih sadržaja, obrazovnog i konferencijskog turizma. Realizacijom projekta očekuje se porast broja posjeta od 8.650 u roku od jedne godine nakon završetka projekta te, kao izravna ili neizravna posljedica ulaganja u okviru ovog projekta, otvaranje 35 novih radnim mjesta u turističkom sektoru u roku od jedne godine nakon završetka projekta. Provedba projekta započinje u studenom ove godine, dok je završetak projekta planiran za dvije godine. Vrijednost projekta je 7,8 mililjuna kuna, dok bespovratna sredstva iznose 6,6 miljuna kuna.

Foto: Hina

Skip to content