U Petrinji održan sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave Sisačko-moslavačke županije

Tema sastanka bila je realizacija europskih projekata i obnova područja koja su stradala u potresu, kao i provedba intervencijskog plana grada Petrinje u okviru kojeg Petrinja ima na raspolaganju 40 milijuna kuna za poduzetnike ili drugu svrhu.

„Na sastanku smo raspravljali o korištenju sredstava iz europskih fondova do 2020. godine koji su bili na raspolaganju za demografsku obnovu, revitalizaciju i obnovu gospodarstva na području Sisačko-moslavačke županije. Zahtjev prema Europskoj komisiji ćemo moći poslati nakon što dobijemo utvrđene procjene štete, dakle ukupne izravne štete koja je nastala nakon potresa na gospodarskim objektima, obiteljskim kućama i na kompletnoj javnoj komunalnoj infrastrukturi,\” istaknula je ministrica Tramišak.

„Razoran potres koji je zadesio Sisačko-moslavačka županija utjecao je i na realizaciju europskih projekata te, kao što je istaknula i ministrica Tramišak, Sisačko-moslavačka županija nije sama te ćemo pružit svu pomoć kako bi svi projekti u provedbi bili uspješno završeni\”, rekao je ravnatelj Petric. 

Izvor: razvoja.gov.hr

Skip to content