U Šibeniku svečano otvoren Studentski dom Palacin

U nazočnosti predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednika Vlade i ministra Branka Bačića, ministra Radovana Fuchs, ministra Šimu Erlića, ministra Ivana Malenice, ravnatelja SAFU-a Dragana Jelića, šibensko-kninskog župana Marka Jelića, gradonačelnika Šibenika Željka Burića, dekana šibenskog Veleučilišta Ljube Runjića te brojnih uzvanika, otvoren je novi Studenski dom Palacin u Šibeniku.

Novootvoreni studentski dom ukupno je vrijedan više od 11 milijuna eura. Moći će primiti 332 studenta u moderno opremljene sobe i najvrjedniji je infrastrukturni projekt u gradu Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji vezan uz visoko obrazovanje. Svaka soba opremljena je kupaonicom, mini kuhinjom te radnim prostorom, a izgrađena je i nova menza te je studentima na raspolaganju i prostori za druženje, čitaonica i knjižnica.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković čestitao je svim zaslužnim dionicima projekta na otvaranju Studentskog doma Palacin, istaknuvši kako je ovakvim projektima važno osvještavati širinu i iznos sredstava koji će biti uloženi u obrazovanje.

 „Naši studenti, posebno oni slabijeg socioekonomskoga položaja, uz podršku Ministarstva znanosti, sada mogu imati moderan smještaj na razini kakvu zaslužuju, koja će im omogućiti da tijekom svog obrazovanja ostvaruju što bolje rezultate. Drago mi je da Hrvatska ima policentričan razvoj visokog obrazovanja i da naš obrazovni sustav sve više nastoji biti konkurentan obrazovnim institucijama na razini Europe i svijeta. Za grad Šibenik važno je da bude, između svega, i središte znanja što svaki narod i svaku zemlju dugoročno čini konkurentnijom u globalnoj utakmici”, rekao je premijer Plenković.

„Osim što je promijenio vizuru ovog dijela grada, ovaj objekt značajno će pridonijeti i kvaliteti studiranja u Šibeniku“, rekao je gradonačelnik Šibenika, Željko Burić, čestitajući Veleučilištu u Šibeniku, koji je nositelj projekta izgradnje Studenskog doma Palacin na mjestu bivše istoimene vojarne.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 11.328.702,31 eura, a iznos od 10.575.353,37 eura sufinancirala je Europska unija iz  Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Skip to content