U tri klika do EU fondova na www.strukturnifondovi.hr

Natječaj za web portal proveden je u veljači 2013., s tvrtkom RIS d.o.o. ( Kastav) sklopljen je ugovor 24.  travnja 2013., a cijena pokretanja portala  je 59.600 kuna bez PDV-a. A, kako sve izgleda, možete vidjeti iz promo video uratka koji je volonterski izradila  grupa entuzijasta s Riječkog sveučilišta, okupljena oko projekta Ricount, kojima zahvaljujem na viđenju našeg web portala.Kazao je to Branko Grčić, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i na početku konferencije za medije na kojoj je predstavljen novi portal o EU fondovima. Trenutno je u bazi podataka 300-tinjak projekata, 29 natječaja od kojih su četiri otvorena, 17 zatvorenih i u najavi njih osam, te 57 nadolazećih edukativnih događanja.

Pokretanjem ovog portala zainteresirani mogu saznati  što je moguće financirati sredstvima EU fondova, te kako uspješno napisati, prijaviti i provesti EU projekt putem interaktivnog vodiča.

Tri koraka su:

1.Saznajte može li se Vaš projekt financirati sredstvima EU fondova

2.Potražite poziv na dostavu projektnih prijedloga

3.Kako pripremiti i provesti EU projekt

Na jednom mjestu je prezentacija jasnih, lako razumljivih i ažurnih informacija o EU fondovima u Republici Hrvatskoj namijenjenih određenim ciljanim skupinama kao što su potencijalni korisnici i promotori projekata, mediji, šira i stručna javnost, kao i upravljačka i provedbena tijela EU fondova.

Nove internetske stranice će značajno doprinijeti izgradnji jasnog i transparentnog administrativnog sustava EU fondova.

U nastavku donosimo glavne funkcionalnosti portala:

Funkcionalnosti:

1.      Karta projekata:

Karta prikazuje neke primjere projekata EU projekata po županijama.

310 projekata je trenutno u bazi.

PRIMJER

http://www.strukturnifondovi.hr/project?location=Koprivničko-križevačka#page=1

2.      Pregled natječaja:

Sukladno nacionalnim pravilima za financiranje projekata iz strukturnih instrumenata Europske unije, tijela nadležna za objavu poziva na dostavu projektnih prijedloga financiranih iz strukturnih i Kohezijskog fonda, obvezna su iste objavljivati na središnjoj internetskoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, www.strukturnifondovi.hr i imaju isključivu odgovornost za pravovremenu objavu i točnost svih relevantnih podataka vezanih uz pojedini poziv.

Trenutno je 26 natječaja u bazi. Od toga je u najavi 9 natječaja, otvorenih 8 natječaja i zatvorenih 9 natječaja.

PRIMJER

http://www.strukturnifondovi.hr/contest#page=1

3.      Pregled besplatnih edukacija o EU fondovima:

Edukativni kutak – moduli/seminari radionice, publikacije, polugodišnji i godišnji pregled edukacija

PRIMJER

http://www.strukturnifondovi.hr/mrrfeu-text-edukacije

PRIMJER

Polugodišnji i godišnji pregled

http://www.strukturnifondovi.hr/event-6-months

http://www.strukturnifondovi.hr/event-12-months

4.      Kalendar događaja:

–          jednostavno pretraživanje informativnih i edukativnih događaja, prema sljedećim parametrima:1. Tip događaja (informativni ili edukativni), 2. Lokacija, 3. Ciljna skupina (Kome je edukacija namijenjena)

PRIMJER

http://www.strukturnifondovi.hr/event#page=1

U kalendaru je prikazano 90 nadolazećih edukacija do kraja 2013. godine.

OSTALE RUBRIKE:

EU fondovi

Rubrika u kojoj je detaljno opisan cjelokupan sustav programiranja i provedbe EU fondova, te sve pojedinosti o IPA-i, EU fondovima u razdoblju 2007. – 2013., EU fondovima u razdoblju 2014. – 2020., Fondovima za poljoprivredu i ribarstvo, Programima  unije i dr.

Kontakti

Kontakte svih relevantih institucija i odgovornih osoba potražite pod rubrikom Kontakt, odnosno na sljedećim dijagramima:

– Upravljačka struktura programa IPA-e u RH
– Upravljačka struktura – Strukturni fondovi 2007.– 2013.

– Važni linkovi

*Napomena
Preslaskom pokazivačem preko pojedine rubrike (kućice) uvećat će se informacije i prikazati kontakti relevantni za pojedinu instituciju

Newsletter

Ukoliko želite primati obavijesti vezane uz strukturne fondove prijavite se na naš newsletter.

Najčešća pitanja

U ovoj rubrici donosimo popis odgovora na najčešće postavljena pitanja na koja Samostalna služba za informativno-obrazovne aktivnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, svakodnevno odgovara vezano uz mogućnosti financiranja iz EU fondova u području poduzetništva, poljoprivrede, energetske učinkovitosti, edukacija te ostala pitanja vezana uz tematiku EU fondova.

Svoje upite vezane uz EU fondove možete poslati na

 

 

 

Skip to content