U Varaždinu otvoren Regionalni centar kompetentnosti u zdravstvu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković u Varaždinu je položio kamen temeljac za izgradnju Centralnog operacijskog bloka Opće bolnice Varaždin, a potom otvorio Centar kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija u sklopu Medicinske škole Varaždin.

Prilikom otvaranja Centra kompetentnosti premijer Plenković je rekao kako je riječ o sjajnom projektu i čestitao svima koji su bili uključeni u njegovu realizaciju.

„Puno toga sam obišao u zadnjih osam godina u Hrvatskoj, ali ovakvu školu još nisam vidio. Predvodnik ste, jer ovaj centar je jedinstven, ne samo po učionicama za teoretsko obrazovanje, nego i po prostorima s najsuvremenijom opremom za praktični dio. To buduće djelatnike u zdravstvu čini toliko spremnima da neće biti potrebno više od nekoliko tjedana da se prilagode na rad u zdravstvenim ustanovama”, kazao je Plenković dodajući da je sve napravljeno na europskoj razini.

Varaždinski župan Anđelko Stričak rekao je da je projektom izgrađeno 3 000 kvadrata suvremeno opremljenog novog prostora.

„Danas svjedočimo prelijepoj priči o uspostavi, izgradnji i opremanju Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija, priči vrijednoj 13,3 milijuna eura, realiziranoj u 28 mjeseci. Paralelno s time, osim što smo gradili ove prekrasne zidove, gradili smo i dušu ove škole i prije dva tjedna otvorili Centar za mentalno zdravlje jer želimo da svaki naš učenik i učenica odrastaju radosno i sretno, da imaju mjesto gdje se mogu javiti da lakše koračaju kroz život”, izjavio je Stričak.

Ravnateljica Medicinske škole Varaždin Mirjana Grabar Kruljac podsjetila je kako je godinama ova škola, unatoč skromnim uvjetima u kojima je radila, uvijek ostvarivala vrhunske odgojno-obrazovne rezultate.

„Ovaj Regionalni centar kompetentnosti mjesto je izvrsnosti u strukovnom obrazovanju zdravstvenih djelatnika, a danas nas pozicionira na europskoj karti izvrsnosti u strukovnom obrazovanju. Surađujemo sa sličnim centrima diljem Europe, u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Švicarskoj, Finskoj, Kanadi i dalekom Japanu. Paralelno uz izgradnju zgrade savršenih materijalnih i tehničkih uvjeta, razvili smo mrežu niza novih programa i aktivnosti koji čine dušu našeg centra“, ustvrdila je Grabar Kruljac.

Na svečanosti su sudjelovali i pomoćnici ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Andrijana Anić Antić i Mislav Sovulj.

Izvor: HINA

Skip to content