U Vinkovcima počela gradnja nadvožnjaka i pristupne ceste

\”Nadvožnjak preko željezničke pruge je nužno prometno rješenje koje će gradu osigurati bolju, bržu i sigurniju prometnu povezanost prigradskih naselja s centrom“, rekla je pomoćnica ministra regionalnog razvoja i EU fondova Kristina Bilić te dodala kako će građanima na raspolaganju biti i nova autobusna linija te pješačke i biciklističke staze, kao ekološki prihvatljivije prometno povezivanje.

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric istaknuo je da je vinkovački projekt dio većeg Vladina projekta \”Slavonija-Baranja-Srijem\”, vrijednog 2,5 milijardi eura, od kojega je do sada realizirano 58 posto, odnosno oko 11 milijardi kuna.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić  je naglasio kako će se projektom spojiti dva dijela grada te otvoriti novi prometni ulaz u grad, a tom dijelu Vinkovaca dati nova perspektiva.

Projekt je sa 78,5 milijuna kuna financiran iz Kohezijskih fondova EU, a ostatak novca osigurat će grad Vinkovci. Uz izgradnju 210 metara dugog nadvožnjaka preko željezničke pruge Zagreb-Tovarnik-državna granica, projekt uključuje i uređenje te modernizaciju Borinačke ulice u dužini od 4,2 kilometra, kao i izgradnju oko tri kilometara biciklističkih te isto toliko pješačkih staza.

 

Skip to content