U Zadru dodijeljeni ugovori za četiri projekta iz ITU mehanizma

Ukupna vrijednost projekata iznosi gotovo 135 milijuna kuna od čega je 106,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Uz predsjednika Vlade na svečanosti su sudjelovali ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric, župan Zadarske županije Božidar Longin i gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić koji je uz druge korisnike primio ugovore za nove projekte.

Radi se o četiri različita projekta iz četiri različita poziva kroz koje će se putem ITU mehanizma nastaviti s ulaganjem u prometnu infrastrukturu grada kroz rekonstrukciju gotovo 900 metara jedne od središnjih ulica grada s integriranim trakama za javni prijevoz i biciklističkom stazom.

U sklopu revitalizacije brownfield lokacija će se rekonstruirati i sanirati zgrada Stare tehničke Škole površine 1.960,00 m2 za potrebe Sveučilišta u Zadru čime će isto dobiti vrijedan nastavni i znanstveno-istraživački resurs visokog obrazovanja na korist brojnih zadarskih studenata, znanstvenika i djelatnika Sveučilišta.

Zatim se ulaže u obnovu kulturne baštine grada Zadra kroz obnovu kompleksa bivše crkve i samostana sv. Nikole u koji će se smjestiti Međunarodni centar za podvodnu arheologiju čime se upotpunjuje bogata karta kulturno-turističkih atrakcija na području grada Zadra, a tu je i projekt izgradnje  komunalne infrastrukture Poduzetničke zone Crno koja je jedna od najvećih zona u RH.

Izvor fotografije: Zadarski.hr

Skip to content