U Zagrebačkoj županiji novi projekti vrijedni 47 milijuna kuna

Ministrica Tramišak kazala je kako će projekt Poduzetničkog inkubatora zasigurno značajno doprinijeti budućem razvoju poduzetništva na području Velike Gorice.

„Poduzetnički inkubator kao poduzetnička potporna institucija sa sobom nosi budućnost i razvoj novih, malih inovativnih poduzetnika, posebno onih u razvoju ICT industrije koristeći nove moderne tehnologije. Ravnomjeran regionalni razvoj nešto je što često ističem u svojim govorima. Upravo europskim sredstvima koristimo priliku za implementaciju i razvoj različitih projekata koji će doprinijeti ravnomjernom razvoju“, rekla je ministrica Tramišak.

Ministrica Tramišak u obraćanju medijima osvrnula se i na dodatna tri potpisana ugovora s okolnim općinama vezana uz razvoj nove biciklističke infrastrukture.

„Ta tri vrijedna ugovora nose sa sobom više od 17 kilometara nove biciklističke infrastrukture“, izjavila je ministrica Tramišak te dodala kako je na području Zagrebačke županije iz europskih fondova ugovoreno više od četiri milijarde kuna u razdoblju 2014.-2020.

Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric kazao je kako Ministarstvo i SAFU trenutno na području Velike Gorice provodi pet ugovora.

„Naša uloga je tu da tehnički i operativno pomognemo provedbi projekata. To je ono što radimo sada i u sljedećem razdoblju. Naš je posao da se ovi projekti realiziraju i pripreme sljedeći projekti“, rekao je ravnatelj Petric i najavio kako očekuje realizaciju novih projekata za bolju kvalitetu, standard življenja u Velikoj Gorici, županiji i gospodarskom razvoju cijele Republike Hrvatske.  

Projekti za koje su uručeni ugovori:

VG Poduzetnički inkubator

Korisnik: Grad Velika Gorica

Partner: Zagrebačka županija

Ukupna vrijednost projekta: 26.197.557,69 HRK

Bespovratna sredstva: 21.250.000,00 HRK

\”RAIL RIDE\” – Izgradnja biciklističke staze uz željezničku prugu

Korisnik: Općina Brdovec

Ukupna vrijednost projekta: 9.850.995,52 HRK

Bespovratna sredstva: 7.675.734,92 HRK

Izgradnja biciklističke staze u općini Marija Gorica

Korisnik: Općina Marija Gorica

Ukupna vrijednost projekta: 2.384.619,75 HRK

Bespovratna sredstva: 2.026.926,78 HRK

Izgradnja biciklističko pješačke staze uz potok Lužnicu

Korisnik: Općina Pušća

Partner: Grad Zaprešić

Ukupna vrijednost projekta: 8.511.543,00 HRK

Bespovratna sredstva: 7.234.811,55 HRK

Izvor: razvoj.gov.hr

Skip to content