U Županji održane “Nove prilike”

U Županji je održano treće informativno-edukativno događanje „EU FONDOVI – Nove prilike 2021.-2027.“, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Uvodno su se obratili ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, koji je najavio novi ciklus ulaganja iz europskih fondova, gradonačelnik Županje Damir Juzbašić, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je predstavio ITU mehanizam Vinkovci.

Tijekom događanja uzvanicima su predstavljene aktualne mogućnosti financiranja razvojnih projekata u okviru Kohezijske politike u financijskom razdoblju 2021.-2027. Ujedno je bilo riječi i o industrijskoj tranziciji Panonske Hrvatske, vidljivosti projekata te mogućnostima realizacije projekata kroz financijske instrumente i zajedničkoj poljoprivrednoj politici Europske unije. Na panel raspravama su predstavnici lokalnih vlasti, poduzetnici i korisnici EU fondova predstavili iskustva korištenja fondova Europske unije na lokalnoj razini i pripremu za korištenje sredstava u novom programskom razdoblju.

Pomoćnica ravnatelja SAFU-a Željka Perić predstavila je uzvanicima Mogućnosti promocije i vidljivosti projekata u Višegodišnjem financijskom okviru 2021.-2027. Naglasak je bio na iskustvima i praktičnim primjerima iz prethodnog razdoblja te na važnosti kvalitetno osmišljene medijske komunikacije prilikom promocije projekata.

Informativna događanja „EU FONDOVI Nove prilike 2021.-2027.“ namijenjena su predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave, predstavnicima regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, korisnicima i potencijalnim korisnicima sredstava iz EU fondova te dionicima regionalnog i lokalnog razvoja. Predstavljaju se mogućnosti sufinanciranja projekata u okviru Kohezijske politike i projekti industrijske tranzicije, urbanog razvoja, ali se i odgovara na brojna pitanja o potencijalnom korištenju sredstava iz EU fondova.

Teme koje su bile obrađene na događanju, kao i panel raspravu možete pogledati na poveznici: EU FONDOVI 2021.-2027. NOVE PRILIKE – Županja 06.03.2024. – YouTube.

Skip to content