Upravljanje ljudskim potencijalima MUP-a unaprijeđeno novim sustavom

Svečanost zatvaranja projekta održana je u amfiteatru Ravnateljstva policije. Projekt, koji je financiran iz Prijelaznog instrumenta Europske unije za Republiku Hrvatsku, započeo je 21. studenog 2016. i trajao je dvije godina, a njime su ojačani kapaciteti Ministarstva unutarnjih poslova na području upravljanja ljudskim potencijalima.

Ovaj 2,2 milijuna eura vrijedan  projekt proveden je u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova RH i vodeće hrvatske tvrtke za razvoj IT sustava za upravljanje ljudskim potencijalima HRPro d.o.o.

Svrha projekta je uvođenje novog integriranog Sustava za upravljanje ljudskim potencijalima Ministarstva unutarnjih poslova s ciljem jačanja strateške uloge sustava upravljanja ljudskim potencijalima te jačanje sudjelovanja i motivacije zaposlenika Ministarstva.

Projekt je realiziran kroz tri komponente kroz koje je obavljena nabava, nadogradnja, prilagodba i implementacija novog integriranog sustava za upravljanje ljudskim potencijalima, migracija postojećih podataka te edukacija zaposlenika MUP-a za rad i upravljanje novim integriranim sustavom.

U nazočnosti pomoćnika ministra unutarnjih poslova Damira Truta i Ante Delipetra te direktora tvrtke HRPro d.o.o. Željka Skorića prezentiran je sustav, njegovi dijelovi i na koji će način njegovo korištenje olakšati proces upravljanja ljudskim potencijalima u okviru Ministarstva unutarnjih poslova.

Pomoćnik ministra Trut istaknuo je vrlo uspješnu suradnju Jedinice za provedbu projekta unutar MUP-a koju je činilo 30-ak članova Uprave za pravne poslove i ljudske potencijale i Uprave za razvoj, opremanje i potporu sa predstavnicima tvrtke HRPro d.o.o. koja za rezultat ima novi informacijski Sustav za upravljanje ljudskim potencijalima koji će znatno pridonijeti povećanju učinkovitosti upravljanja ljudskim resursima. Također je zahvalio i predstavnicima Središnje agencije za financiranje i ugovaranje na kontinuiranom nadzoru i pomoći kojom su doprinijeli uspješnom završetku projekta. 

Izvor: https://www.mup.hr/

 

Skip to content