Novi projekti za Grad Vukovar

Projekt „Rekonstrukcija zgrade \”Radnički dom\” u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta \”Lavoslav Ružička\” u Vukovaru“ vrijedan je 60 milijuna kuna, od kojih je 40,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Cilj projekta je unaprjeđenja obrazovne infrastrukture i modernizacije obrazovnih sadržaja, stvaranja uvjeta za pokretanje novih studijskih programa koji će privući nove studente i time osigurati konkurentnost na tržištu rada, ali i neposredno omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.

Projekt „Izgradnja ekonomske škole Vukovar“ vrijedan je 93 milijuna kuna, a vrijednost bespovratnih sredstava iz europskog fonda iznosi 46,4 milijuna kuna. Svrha projekta je doprinos unapređenju obrazovne infrastrukture u gradu Vukovaru i regiji. Izgradnjom nove Ekonomske škole sa sportskom dvoranom omogućit će stvaranje vodeće strukovne škole u regiji koja pruža obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje kroz razvoj temeljnih vrijednosti znanja, odgovornosti, etičnosti i suvremenosti.

Ministrica Nataša Tramišak u svojem je uvodnom obraćanju istaknula kako se približavamo realizaciji zadanog cilja glede dodjeljivanja EU sredstava upravo u Gradu Vukovaru te kako je potrebno omogućiti kvalitetniji život građanima i gospodarski napredak Vukovara.

Ono što je važno je da svi zajedno imamo jednu veliku želju i cilj, a to je da Grad Vukovar ide putem modernog, europskog, prosperitetnog grada budućnosti. Želim da trajno posijete sva svoja ulaganja, da ta ulaganja, zaista pridonesu i poboljšanju kvalitete života, veće zaposlenosti, većeg standarda i da iskoristite u cijelosti sva dodijeljena sredstva“, rekla je ministrica Tramišak.

Želio bih naglasiti da je realizacija ova dva projekta već krenula. Pregledali smo postupke javne nabave i generalno gledajući već smo na pola puta do realizacije projekata“, istaknuo je ravnatelj Petric.

Na uručivanju ugovora nazočio je i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Izvor: razvoj.gov.hr

Skip to content