Varaždinska županija bogatija za nove EU ugovore vrijedne 83 milijuna eura

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zajedno s potpredsjednicom Europske komisije Dubravkom Šuicom, ministrom gospodarstva i održivog razvoja Damirom Habijanom, ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac, ravnateljem SAFU-a Draganom Jelićem i županom Varaždinske županije Anđelkom Stričakom, obišao je gradilište dvorca Opeka, buduće sjedište Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi.

Potom je uslijedilo uručivanje ugovora i sporazuma vezanih uz infrastrukturne projekte u prometu i vodoopskrbi na području Varaždinske županije, vrijednih 83 milijuna eura.

Premijer Plenković prilikom posjeta je istaknuo koliko resursa se ulaže u sjeverni dio Hrvatske.

„Posljednji put kada smo bili ovdje, bili smo u poziciji da obiđemo niz ili dovršenih ili započetih projekata vrijednih nešto više od 100 milijuna eura. Danas, samo dva mjeseca nakon tog posjeta, svjedočili smo potpisivanju ili uručenju ugovora vrijednih 83 milijuna eura”, naglasio je Plenković.

„Mislim da je ovo demonstracija, manifestacija, konkretizacija naše politike ravnomjernog regionalnoga razvoja diljem Hrvatske, ulaganja, pametnog korištenja i sredstava državnog proračuna i sredstava iz europskih izvora koji kvalitetu, bilo da je riječ o obrazovanju ili cestovnoj infrastrukturi, dižu na jednu novu razinu”, kazao je predsjednik Vlade.

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Damir Habijan istaknuo je kako se na ugovor „Dogradnja i rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda  Varaždin“ čekalo prilično dugo te je izrazio zadovoljstvo što se kreće u realizaciju projekta koji je od vitalne važnosti za daljnji razvoj grada Varaždina.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak najavio je kako su uz potpisan ugovor za izgradnju prvog dijela Brze ceste od Varaždina, preko Ivanca, Lepoglave, pa sve do Krapine kao i rotora u Gojancu u pripremi još tri ugovora s Hrvatskim cestama. Istaknuo je kako su sve to ogromni investicijski ciklusi te je apostrofirao kako je Varaždinska županija napokon postala jedno veliko gradilište.
 
”Govorimo zaista o vrijednim investicijama na koje su naši građani čekali 10, 20 i 30 godina i sad se realiziraju. Svih tih investicija ne bi bilo bez pomoći države, ali i sredstava fondova Europske unije” zaključio je župan Stričak.Skip to content