Važna obavijest korisnicima čiji projekti su u provedbi i u nadležnosti SAFU-a

Uslijed novonastale situacije i epidemije koronavirusa Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije donijelo je nekoliko mjera kojima je cilj zaštititi korisnike bespovratnih sredstava na koje bi se novonastale okolnosti mogle negativno odraziti.

Detaljnije informacije o navedenim mjerama možete pronaći na mrežnim stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Jedna od donesenih mjera jest bezuvjetno produljenje trajanja projekta s rokom završetka u ožujku, travnju i svibnju 2020. godine, kao i obveze povrata sredstava s rokom dospijeća u ožujku, travnju i svibnju za 90 dana za sve projekte sufinancirane iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija koji su u provedbi.

Odluka o dozvoli produljenja razdoblja provedbe projekata u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ i omogućavanju produljenja roka za povrat sredstava uslijed pandemije COVID-19

Za sve dodatne informacije za specifične situacije vezane za produljenje razdoblja provedbe projekata i omogućavanje produljenja roka za povrat sredstava za projekte iz nadležnosti SAFU-a korisnicima su putem e-mail adresa dostupni SAFU stručnjaci za kontrolu provedbe projekata koji su im dodijeljeni prilikom sklapanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

Skip to content