Veselom igrom svjetla svečano otvoren poduzetnički centar COWORKING PULA

Svečanim programom u Puli je otvoren novoizgrađeni poduzetnički centar ”Coworking Pula”, investicija vrijedna 3,4 milijuna eura od čega su 2,4 milijuna eura bespovratna EU sredstva osigurana kroz ITU mehanizam u sklopu OPKK 2014. – 2020., 893 tisuće eura osigurao je Grad Pula, a 305 tisuća eura Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

Ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić istaknuo je da je ovaj Coworking najbolji primjer kako Europski fondovi mijenjaju Hrvatsku i kako će promijeniti poduzetničku scenu u Puli i Istri.

„Vjerujem da će ovaj centar biti novi vjetar u jedra startup i poduzetničkoj sceni na ovim prostorima, ali i odličan primjer kako europski fondovi pomažu promijeniti naše gradove, županije i Hrvatsku u cijelosti“, kazao je ministar.

U svom pozdravnom govoru, ravnatelj SAFU-a Dragan Jelić, iznio je podatak kako je SAFU do sada na području Grada Pule u okviru OPKK ugovorio 16 projekata ukupne vrijednosti 55,5 milijuna eura, od čega je 38,2 milijuna eura bespovratnih sredstava.

„Na području cijele Istarske županije s korisnicima je ugovoreno 42 projekta ukupne vrijednosti 125,2 milijuna eura, od čega 75,5 milijuna eura bespovratnih sredstava. EU fondovi mijenjaju konture naših lokalnih sredina, naše cijele Hrvatske i to je zaista jedna od najvećih prednosti članstva u Europskoj uniji” kazao je Jelić.

Kao korisnik projekta, direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti, rekao je da je riječ o iznimno važnom projektu za Pulu i šire područje jer će poduzetnički centar Coworking Pula omogućiti povoljno okruženje za razvoj poduzetništva i jačati poduzetničku klimu na urbanom području Pule.

Poduzetnici će tu pronaći svoje mjesto za rad i networking, na više razina, u zgradi s multifunkcionalnim prostorima za razne poslovne potrebe, dodao je.

Izvor: Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o.

Skip to content