Svečano otvaranje Twinning light projekta: Više od 200 tisuća eura za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u Hrvatskoj

Očekuje da će projekt doprinijeti učinkovitosti i operativnosti kao i jednostavnijoj administrativnoj proceduri policijskih službenika PNUSKOK-a na nacionalnoj i regionalnoj razini.

Litavski voditelj projekta Andžejus Roginskis rekao je da su već proveli analize za pojedina područja i da žele da svaka njihova aktivnost bude dobro planirana i sistematična. Posebno će, dodao je, usredotočiti na rad PNUSKOK-a, na njegovo radno okruženje i buduće potrebe jer je važno razmišljati o budućnosti, posebice ako se govori o nadolazećim prijetnjama organiziranog kriminala. Zamjenik glavnog ravnatelja policije Zvonimir Vnučec kazao je da je svakom policajcu poznata uzrečica da kriminal ne poznaje granice zbog čega ni policajci ne smiju poznavati granice.

\”Naše ministarstvo je opredijeljeno za borbu protiv korupcije na svim razinama i to je naš prioritet, jer korupcija ugrožava ljudska prava, razara moral i ugrožava stabilnost i gospodarski napredak zemlje\”, zaključio je Vnučec.

Skip to content