Vrbovec dobio novi Centar za pružanje socijalnih usluga u zajednici

U Vrbovcu je održana završna konferencija projekta „To mi treba“, ukupne vrijednosti preko 2,2 milijuna eura, a u sklopu kojeg je izgrađen Centar za pružanje socijalnih usluga u zajednici kako bi se omogućilo stvaranje uvjeta za prevenciju i odgađanje institucionalnog zbrinjavanja osoba starije životne dobi i osoba s invaliditetom na području grada Vrbovca i okolnih općina.

U sklopu konferencije održana je i panel rasprava na kojoj je ispred SAFU-a sudjelovala pomoćnica ravnatelja Nikolina Tkalčec.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec Jelena Mucko kazala je kako je otvorenje zgrade Centra od iznimne važnosti.
„Ovaj prostor za nas znači jako puno, zato što prije ove zgrade nismo imali svoj vlastiti prostor i nismo imali gdje provoditi aktivnosti, a s obzirom na velik broj prijavljenih i odobrenih EU projekata, od iznimne nam je važnosti imati vlastiti prostor. Prostor je namijenjen za pružanje socijalnih usluga u zajednici za osobe starije životne dobi. Dakle, ovdje imamo prostor za dnevni boravak, za različite aktivnosti, imamo kulinarsku radionicu, tekstilnu radionicu, keramičarsku, drvodjeljsku, frizersku. Smatram kako je napravljen jedan jako dobar potez jer svakog dana imamo nove korisnike i zainteresirane za druženje kod nas“, istaknula je Mucko.

Zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović rekao je kako Zagrebačka županija jako dobro prepoznaje problematiku ljudi starije životne dobi te pohvalio rad Grada Vrbovca i vrbovečkog Crvenog križa jer je novi Centar za pružanje socijalnih usluga u zajednici prvi takav centar u Zagrebačkoj županiji.

Centar pruža usluge pomoći u kući i pripreme gotovih obroka za 70 korisnika grada Vrbovca i okolnih općina, usluge boravka za 40 starijih i nemoćnih osoba te dvije dvokrevetne stambene jedinice za organizirano stanovanje četiri deinstitucionalizirana korisnika. Također, nabavljeno je i vozilo za pružanje usluge prijevoza za 40 korisnika Centra i dostavu gotovih obroka za 70 korisnika.

Skip to content