Zagrepčani dobivaju 65 novih autobusa sufinanciranih EU sredstvima

U ZET-ovu pogonu u Podsusedu potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, v.d. ravnatelja SAFU Dragan Jelić, gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević i direktor ZET-a Marijo Bogdanović predstavili su nove autobuse u sklopu projekta „Nabava 65 autobusa za ZET d.o.o.“, vrijednog preko 180 milijuna kuna.

Potpredsjednik Vlade Butković istaknuo je kako je 85 posto bespovratnih sredstava od ukupne vrijednosti projekta sufinancirano iz EU fondova.

“U Zagrebu je ministarstvo financiralo rotor, obnovilo tramvajsku infrastrukturu, a do kraja godine potpisat ćemo ugovor za 20 novih niskopodnih tramvaja, koji će se financirati u cjelokupnom iznosu iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti“, izjavio je Butković.

V.d. ravnatelja SAFU Jelić istaknuo je kako je ovo jedan od 1104 vrijedna projekta koje SAFU provodi u okviru OPKK 2014.-2020.

„Svaki projekt pridonosi zajednici na drugačiji način, ali posebno se veselimo projektima koji doprinose unaprjeđenju kvalitete života i povećanju sigurnosti naših sugrađana, a posebice naše djece i osoba starije životne dobi“, kazao je Jelić.

“Ovi autobusi neće povećati vozni park, nego će zamijeniti stare koji imaju preko 20 godina, što je bitno za sigurnost u prometu i vozni red, kako bi se izbjegli nepredviđeni kvarovi”, rekao je gradonačelnik Tomašević istaknuvši kako se radi o završetku obnove voznog parka ZET-a na dizelski pogon uz najavu kako će sljedeća obnova parka ići na obnovljive izvore energije.

Skip to content