Svečano otvaranje projekta iz PI: "Jačanje uloge HAOP u informiranju i edukaciji javnosti o zaštiti okoliša, klimatskim promjenama i zaštiti prirode"

Projekt vrijedan 270.000,00 € (uključujući 10% nacionalnog sufinanciranja), provodi se temeljem Ugovora o uslugama unutar programa Prijelaznog instrumenta Europske unije za Hrvatsku, a provedba projektnih aktivnosti trajat će 12 mjeseci, od siječnja 2017. do siječnja 2018. godine.

Polazeći od načela obrazovanja za održivi razvitak i činjenice da je korištenje modernih interaktivnih tehnika u obrazovanju i komunikaciji u RH još uvijek u začetku, ovaj projekt predstavlja tek prvu fazu u osnivanju IEC, a očekivani rezultati i ishodi ovog projekta bit će osnova za budući razvoj i rast Centra.

Tijekom implementacijskog perioda, zajednica izvoditelja zajedno s tematskim stručnjacima izradit će prezentacijski i edukativni program budućeg IEC, razviti prikladne pakete edukativnih aplikacija iz predmetnih tema, definirati način prezentacije i trenutno najmodernije prikladne prezentacijske alate, opremu i tehnologiju. Uz primjenu ovakvih tehnologija, IEC će biti iskorak u dosadašnjoj praksi interpretacije navedenih tema.

Iako su glavne ciljne skupine projekta djeca predškolskog i školskog  uzrasta, teme zaštite okoliša, zaštite prirode i biološke raznolikosti te klimatskih promjena bit će predstavljene i široj javnosti, no posebna pažnja posvetit će se didaktički primjerenim metodologijama prezentacije i nadogradnji odgojno-obrazovnih ciljeva. Uz osmišljavanje i pripremu dokumentacije za uspostavu stacionarnog dijela Centra, kroz ovaj projekt bit će izrađen i mobilni dio prezentacijskog sustava – samostalna aplikacija (\”virtualni muzej\”), kojim će edukatori prezentirati i demonstrirati programe Centra u svim krajevima Republike Hrvatske.

 

 

Skip to content