Završen IPA projekt "Razvoj investicijskog okruženja"

Događaj je obilježio završetak i uspješnu provedbu jednog od najkompleksnijih projekata tehničke pomoći financiranog iz pretpristupnih fondova Europske unije (IPA komponenta III C) ukupne vrijednosti 2,5 milijuna eura.
U Projekt je bilo uključeno 20 županija s više od 230 predstavnika institucija na županijskoj razini (županije, regionalne razvojne agencije, HGK i druge) koji su aktivno sudjelovali u projektu i značajno unaprijedili svoja znanja i vještine u području privlačenja ulaganja.
Njima su na završnoj svečanosti uručeni certifikati za uspješno završen rad na Projektu.
Ovim Projektom su županijski timovi razvili standarde najboljih praksi pružanja usluga ulagačima koji obuhvaćaju standarde za prikupljanje, usklađivanje i pružanje informacija ulagačima, dostupnost i uređenost ulagačkih lokacija te definiranje prioritetnih sektora i donošenje marketinške strategije županija za privlačenje izravnih ulaganja.
Tijekom 20 mjeseci trajanja Projekta, članovi županijskih timova su u suradnji s timom od 35 međunarodnih i lokalnih stručnjaka, uspješno pripremili svu potrebnu dokumentaciju kako bi zadovoljili tražene standarde. Također, održano je 57 seminara i radionica s ciljem prijenosa potrebnih znanja i vještina.
Osam županija koje su sudjelovale u Osnovnom Programu certificiranja regija za ulaganja (ICPR), ocjenjivano je po tri standarda, a rezultati pokazuju kako je svaka županija certificirana s iznimnim uspjehom barem u jednom standardu.
Među 12 županija koje su sudjelovale u Naprednom ICPR-u, čak četiri županije ostvarile su izniman uspjeh u sva četiri ocjenjivana standarda.

Skip to content