Završen projekt EDU CROSS 2007 – Prekograničnom edukacijom do bržeg razvoja pograničnih krajeva

Cilj  projekta EDU CROSS 2007 bio je organizirati besplatne edukacijske programe za devet deficitarnih zanimanja – samostalni knjigovođa, njegovateljica, farmer-mljekar, pomoćni kuhar, računovođa, zidar, voćar, konobar, operater na računalu –  koji će omogućiti razvoj ljudskog potencijala, bolju pripremu za tržište rada i time pružiti veću gospodarsku konkurentnost u pograničnom području Međimurske i Varaždinske županije. Ukupno je 210 polaznika dobilo potvrde o uspješno završenom programu. 

Projekt je prije svega bio  namijenjen nezaposlenima osobama sa prvim i drugim stupnjem obrazovanja, sa nedovoljnim kvalifikacijama, zaposlenima u tercijarnom sektoru te svim zainteresiranim za ovaj program – od pojedinaca do obrazovnih institucija za cjeloživotno obrazovanje u regiji. 

Implementacijski period od 12 mjeseci uključivao je seminare, prezentacije, konferencije za medije, kontakt s javnošću putem oglasa, brošura, s namjerom da se poveća svijest o potrebi obrazovanja odraslih i njihovo cjeloživotno usavršavanje.

Ukupna vrijednost Projekta iznosila je 101.172 eura, od čega 75% sredstava iz pretpristupnog programa Phare 2006 te MMTPR, dok su ostatak sufinancirali Pučko otvoreno učilište Čakovec  i Pučko otvoreno učilište Varaždin. 

Skip to content