Završen projekt razvoja Poduzetničke zone Grubišno Polje

Povodom završetka projekta „Razvoj i poboljšanje kvalitete i dostupnosti infrastrukture u Zoni MSP Grubišno Polje“, održana je svečana konferencija na kojoj su prisustvovali državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU Velimir Žunac, gradonačelnik Grada Grubišno Polje Zlatko Mađeruh, predstavnici Grada i pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Mislav Sovulj.

„To je investicija koja pokriva 28 hektara površine industrijske zone, gdje je otvoreno još 11 lokacija za poduzetnike. Sve je to povezano s otvaranjem novih radnih mjesta i ostankom mladih na području grada“, izjavio je gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh.

Ulaganjem je izgrađena nova zajednička infrastruktura –  prometnica, vodovodna mreža, kanalizacija, plinovod i telekomunikacijska infrastruktura, te su parcele Zone sada u potpunosti opremljene i čekaju svoje prve rezidente. Krajnji je cilj povećanje zaposlenosti, a Grubišno Polje sada ima potencijala profilirati se u novi centar poduzetništva Bjelovarsko-bilogorske županije.

Državni tajnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Velimir Žunac također je sudjelovao na konferenciji i istaknuo kako je ovo jedan od 44 ugovorenih projekata usmjerenih upravo prema poduzetničkim zonama.

„Sada očekujemo nova ulaganja popunjavanje zone, nova radna mjesta, što je smisao svake poduzetničke zone“, zaključio je državni tajnik Žunac.

Pomoćnik ravnatelja SAFU-a Mislav Sovulj rekao je da Agencija, kao drugo ugovorno tijelo, prati korisnika od ugovaranja do kraja projekta, s ciljem uspješnog završetka – što je u ovom slučaju i ostvareno.

Novoizgrađena cestovna infrastruktura ujedno služiti kao poveznica za budući projekt uređenja turističke zone, vrijedan oko 30 milijuna kuna, okosnica koje će biti Izletište Bara, najavio je gradonačelnik Mađeruh. 

Izvor fotografija: Grad Grubišno Polje 

Skip to content