Završen projekt “Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium"

Izgradnjom KAquariuma Grad Karlovac dobit će nove i atraktivne sadržaje pomoću kojih će osigurati tržišnu prepoznatljivost i obogatiti lokalnu turističku ponudu. Realizacijom ovog projekta također će se stvoriti temelji za razvoj i prodaju specifičnih turističkih proizvoda povećanjem turističkih kapaciteta.
Obitelji s djecom, učenici, stručnjaci i znanstvenici, akvaristi, ribolovci, ljubitelji prirode i svi ostali posjetitelji Karlovca i Karlovačke županije imaju mogućnosti pogledati više od 120 vrsta riba, gmazova, vodozemaca i vodenjaka, od čega više od 40 endemskih vrsta, koji će se nalaziti u 25 akvarijskih bazena.
Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium sastoji se od 3 međusobno povezane zgrade, a prostor između zgrada formira trg sa sportsko-rekreacijskim sadržajem za djecu i odrasle. U sastavu akvarija nalaze se i kongresna dvorana, edukativni centar, znanstveno istraživački centar te uredski i ugostiteljski dio. Cijeli objekt „pokriven“ je zelenim krovnim vrtovima kako bi se što bolje uklopio u krajolik.
U okviru ovog projekta brojnim domaćim i stranim posjetiteljima prezentirat će se bogata ihtioflora i fauna hrvatskih rijeka, omogućit će im se edukacija o značaju riječne flore i faune te očuvanju bioraznolikosti i prirode, kao i  rekreacijske i zabavne aktivnosti te razne tematske izložbe i događanja.

Skip to content