Završna konferencija projekta izgradnje Poduzetničke zone Orahovica

U Centru za posjetitelje Orahovica održana je završna konferencija projekta “Gradnja prometne infrastrukture – Faza I. – Poduzetnička zona Orahovica”. U uvodu je nazočne pozdravio gradonačelnik Orahovice Saša Rister, izrazivši zadovoljstvo realizacijom ovog projekta koji je, kako je rekao, krucijalno važan za razvoj gospodarstva u gradu.

“Možemo s veseljem reći da je projekt završen, dobili smo uporabnu dozvolu i sada nam slijedi onaj drugi važan dio, a to je da pokušamo dovesti potencijalne investitore i da ova naša zona bude mjesto za koje je i pripremljena. Mogu već sada reći da interesa investitora ima i to su, što je najvažnije, lokalni investitori s područja grada i susjednih općina i nadamo se kako će isti što prije useliti u našu zonu”, rekao je Rister.

Voditeljica projekta Irela Strabić prezentacijom je iznijela sve detalje u projektu, istaknuvši kako je projekt sufinanciran bespovratnim sredstvima u iznosu od 831.561,39 eura.

“Opći cilj projekta je doprinijeti gospodarskom razvoju grada Orahovice kroz ulaganje u izgradnju prometne, komunalne i energetske infrastrukture poduzetničke zone kao javne infrastrukture u zoni koja je dostupna svim korisnicima pod jednakim uvjetima. Najvažniji segment ovog projekta je podizanje standarda i kvalitete potencijalnim investitorima razvoj i širenje malih tvrtki, pružajući mogućnost novog zapošljavanja što će imati pozitivan utjecaj na razvoj gospodarstva i lokalne zajednice općenito. Uporabnu dozvolu smo dobili 10. ožujka ove godine i od 15. ožujka Poduzetnička zona Orahovica je spremna za sve potencijalne investitore”, rekla je Strabić.

Konferenciji su nazočili direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ Neda Martić, predstavnici izvođača radova, Razvojne agencije VIDRA, SAFU-a te gradskih tvrtki, a zaključena je radnim razgovorom prisutnih koji je donio nove potencijalne ideje za orahovačku poduzetničku zonu.

Izvor: www.icv.hr, vg, Foto: Vladimir Grgurić i Kristijan Toplak

Skip to content