Posjetiteljski centar Srijem

Cilj projekta Posjetiteljski centar Srijem, vrijednog gotovo pola milijuna eura, dodatno je unaprijediti razvoj turizma, vinarstva i vinogradarstva na području Srijema i Vukovarsko-srijemske županije.

Među ostalim sadržajima, u impresivnoj Kuriji obitelji Brnjaković djelovat će i Vinski klaster Srijem koji će biti u još boljoj mogućnosti posjetiteljima Centra ispričati legendarnu priču o tramincu, omiljenom vinu serviranom i na dvoru britanske kraljice Elizabethe I. Zbog teških ratnih razaranja, Vukovarsko-srijemska županija trenutačno spada u slabije razvijene hrvatske županije. Međutim, njezina bogata

povijest i prirodne ljepote imaju veliki potencijal za gospodarski napredak, osobito u granama kao što su turizam, vinarstvo i vinogradarstvo. Jedan od najvažnijih ciljeva Europske unije odnosi se na razvoj slabije razvijenih regija u svim zemljama članicama, ali i u zemljama kandidatkinjama, u koje spada i Hrvatska. Upravo se realizacijom ovog projekta očekuje porast zapošljavanja u sektoru turizma Vukovarsko-srijemske županije.

Partnere na projektu čine Turistička zajednica (TZ) Grada Iloka, Vukovarsko- srijemska županija, TZ Vukovarsko-srijemske županije te suradnik Vinski klaster Srijem.

Budući Posjetiteljski centar Srijemod čak 700 četvornih metara u sklopu Kurije Brnjaković, sastojat će se od tri glavna prostora:

– prostora za posjetitelje u kojem će biti smještene lokalne turističke informacije, suvenirnica i izložbeni prostor

– prostora za obrazovanje i osposobljavanje s prostorijom za održavanje seminara za trideset sudionika

– poslovnih prostora za TZ Grada Iloka i Vinski klaster Srijem, svojevrsno udruženje vinara čiji je glavni cilj jačanje tog poljoprivredno-turističkog sektora i brendiranje vina

Izvor: Operativni program za regionalnu konkurentnost

Skip to content