Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci

Svrha: Projekt Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci usmjeren je na nabavku nove i modernizaciju postojeće istraživačke infrastrukture za Centar za visokopropusne tehnologije u biomedicini, Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije, Centar za napredno računanje i modeliranje te laboratorije Građevinskog fakulteta, uključujući ulaganje u istraživačku opremu i prilagodbu prostora za prihvat navedene opreme.

Ulaganja u potrebnu istraživačku opremu poboljšat će opće uvjete za istraživanje, razvoj i inovacije i približiti aktivnosti Sveučilišta u Rijeci široj skupini dionika, kao i smanjiti regionalnu nejednakost u pogledu razvijenosti znanstvene, istraživačke i obrazovne infrastrukture. Provedbom ovog projekta doprinijet će se ulaganju u istraživanje na Sveučilištu u Rijeci na način da će se osigurati visokokvalitetna istraživanja i kolaborativne projekte s industrijom, znatno će poboljšati regionalnu konkurentnost te razvoj industrije i MSP utemeljenih na znanju.

Rezultati projekta će kao cjelina ostvariti povoljne uvjete za konkurentne istraživačke aktivnosti u Primorsko-goranskoj županiji, što će omogućiti protok projekata i znanja, a to je ujedno i način poboljšanja sveukupne konkurentnosti industrijskog sektora u Hrvatskoj. Sveučilište u Rijeci koristit će laboratorijsku opremu kao platformu za umrežavanje s ostalim istraživačkim i obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj i Europi te daljnji razvoj istraživačke suradnje sa ciljnim skupinama.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013.

Skip to content