• EU logo
  • OPKK logo
  • EU fondovi logo
  • Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

21.10.2021. - Projekti / Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Integrirani razvojni program Virovitice "5 do 12 za Dvorac"

Virovitičko-podravska županija prepoznata je kao jedan od najuspješnijih korisnika sredstava iz EU fondova. Najvećim projektom Grada Virovitice „5 do 12 za Dvorac“, u okviru kojeg je obnovljen Dvorac Pejačević, revitaliziran i uređen Gradski park te šetnica ispred Gimnazije Petra Preradovića, očuvana je kulturna i povijesna baština te je povećan turistički potencijal Virovitice i Virovitičko-podravske županije. #jedanodtisuću

28.4.2017. - Projekti / Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Integrirani razvojni program Virovitice „5 do 12 za Dvorac“

Opis projekta: U sklopu ovog projekta obnovit će se zaštićena kulturna baština (Dvorac Pejačević) zajedno sa zaštićenom prirodnom baštinom gradskim parkom i povezanim aktivnostima, sa stvorenim novim atraktivnim sadržajem i inovativnim konceptom interpretacije kulturne i povijesne baštine.

Uz obrazovno-edukativni sadržaj, kroz stalne i privremene postave te radionice, odgovarajuće opremanje kulturno povijesne baštine omogućit će stvaranje novih i razvoj postojećih ugostiteljskih i turističkih sadržaja unutar prostorija dvorca i parka.

Također, kroz unaprjeđenje upravljanja kulturnom baštinom i stavljanjem u funkciju turizma stvorit će se polazišna točka u Virovitici za okolne atrakcije u gradu i okolici, čime će se geografski proširiti turistička potrošnja, potaknuti aktivnost turista i njihov dulji boravak.

Skip to content