• EU logo
  • OPKK logo
  • EU fondovi logo
  • Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

21.10.2021. - Projekti / Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Revitalizacija područja tvrđave sv. Ivan

Fortifikacijski sustav grada Šibenika predstavlja značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine. Obnovom područja tvrđave sv. Ivan i razvojem pripadajućih programa izravno će se doprinijeti društveno-gospodarskom razvitku Grada i okolice kroz razvoj i bolju prepoznatljivost turističke destinacije, ali i kroz izravno i neizravno zapošljavanje u području turizma i povezanih sektora. #jedanodtisuću

21.9.2016. - Projekti / Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Revitalizacija područja Tvrđave sv. Ivan

Opis: Projektom Grada Šibenika se planira obnoviti Tvrđavu sv. Ivana, koja bi bila 3. tvrđava  obnovljena sredstvima EU u kojoj će biti smješteni edukativno-znanstveni te kulturno-turistički sadržaji za posjetitelje, čime se stvara jedinstvena ponuda za posjetitelje. U tvrđavi sv. Ivana će biti uređen edukativni kampus  u okviru kojeg će se za djecu provoditi arheološki praktikum na terenu, a uključivat će i modernu tehnologiju –  interaktivne pametne učionice i virtualnu knjižnicu.

Cilj projekta: Ostvarivanjem specifičnog cilja – „Obnovljeno područje Tvrđave sv. Ivan, kao pokretač razvoja turizma temeljenog na interpretaciji kulturne baštine putem razvoja inovativnih sadržaja i učinkovitog modela upravljanja“ putem sveobuhvatne obnove područja tvrđave sv. Ivan (kulturne baštine) i razvojem pripadajućih programa izravno će doprinijeti društveno-gospodarskom razvitku grada Šibenika i okolice kroz razvoj i bolju prepoznatljivost turističke destinacije, ali i kroz izravno i neizravno zapošljavanje u području turizma i povezanih sektora.

Skip to content