• EU logo
  • OPKK logo
  • EU fondovi logo
  • Izrada internetske stranice sufinancirana je sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

21.10.2021. - Projekti / Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima

Treća faza projekta „Sveučilišni kampus Varaždin“ bila je izgradnja suvremeno opremljenog studentskog doma, kojim se povisio studentski standard u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.
Dom proizvodi vlastitu energiju pomoću solarne elektrane na krovu te ima podzemnu garažu. Na pet katova objekta nalaze se 243 smještajne jedinice sa 600 kreveta, 15 čajnih kuhinja, šest dnevnih boravaka, ambulanta za studente, spremište za bicikle, praonica rublja i ostali potrebni prateći sadržaji. 

26.4.2016. - Projekti / Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020.

Sveučilišni kampus Varaždin, faza III – Studentski dom s pratećim sadržajima

Novi Studentski dom u Varaždinu je infrastrukturni projekt koji će omogućiti policentrični razvoj Sveučilišta u Zagrebu i rast studentskog standarda unutar Sjeverozapadne regije. Projekt će pružiti potrebnu prateću infrastrukturu u pogledu razvoja smještajnih kapaciteta kao preduvjeta za daljnji razvoj visokoobrazovnih institucija kao i cjelokupnog Kampusa Varaždin.

Novi studentski dom omogućit će dodatne popratne sadržaje koji će zajedno sa smještajnim kapacitetima (osigurat će se 600 novih kreveta) pridonijeti boljem standardu za studente u nepovoljnom položaju te kvalitetnijem načinu studiranja.

Skip to content