Završen veliki projekt „Nabava 65 autobusa za ZET d.o.o.“

U ZET-ovu pogonu u Podsusedu potpredsjednik Vlade RH i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i direktor ZET-a Marijo Bogdanović predstavili su posljednjih 20 autobusa nabavljenih u sklopu projekta „Nabava 65 autobusa za ZET d.o.o.“, vrijednog preko 24 milijuna eura što ujedno označava i uspješan završetak projekta.

Nakon obilaska novih autobusa, potpredsjednik Vlade i ministar Butković u svom prigodnom obraćanju naglasio je kako je ovo veliki trenutak za ZET te je istaknuo kako je od 2019. godine nabavljeno ukupno 109 novih autobusa ZET-a.

„Učinjeno je mnogo za povećanje udobnosti i sigurnosti javnog prijevoza. Zagreb priprema projekt tramvajske pruge do zračne luke, projekti su u ozbiljnim fazama i vjerujem kako ćemo sve projekte zajednički realizirati“, rekao je ministar Butković te naglasio kako će u sljedećoj perspektivi na raspolaganju biti 120 milijuna eura za nabavku novih modernih autobusa na alternativna goriva, ne samo u gradu Zagrebu nego i u drugim gradovima.

Potpredsjednik Vlade Butković zaključio je obraćanje rekavši kako će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Vlada Republike Hrvatske i dalje ostati saveznik u realizaciji svih projekata, ne samo vezanih za grad Zagreb, nego i za druge hrvatske gradove i županije.

“Lijep i sunčan dan za ZET, ali i za sve Zagrepčane jer su stigli novi autobusi, u 85 postotnom iznosu sufinancirani iz EU fondova. Ovo su ujedno i najmoderniji dizel autobusi, no ovo je zadnja tura koju ZET nabavlja na klasična goriva. Sljedeći autobusi koje ćemo nabavljati će biti na obnovljive izvore energije – vodik ili električnu energiju. Modernizacija voznog parka ZET-a znači da se najnoviji autobusi neće kvariti, vozni red će biti pouzdaniji, a emisije štetnih plinova bit će manje“, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Na svečanosti predstavljanja novih autobusa ispred SAFU-a su sudjelovali pomoćnici ravnatelja Željka Perić i Matija Kikelj.

Skip to content